Κορύλοβος Φωτο

Κορύλοβος Φωτο

Μενού

Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας!


Η ιστορία της Σπηλαιολογίας στην Καβάλα είναι ταυτόσημη με τον αείμνηστο Κων/νο Ατακτίδη, έναν από τους πατριάρχες της Σπηλαιολογίας στην Ελλάδα. Ο Κ. Ατακτίδης δημιουργεί ήδη κατά το μακρινό 1963 τον πρώτο σπηλαιολογικό  σύλλογο στην περιοχή, με την ονομασία Σπηλαιολογική Ομάδα Καβάλας.
Το εγχείρημα στέφεται από επιτυχία, καρπός μάλιστα των προσπαθειών τους είναι το βιβλίο του Κ. Ατακτίδη με περιγραφές, σχέδια, φωτογραφίες και  αναφορές σπηλαίων της ευρύτερης περιοχής.
Ο χρόνος όμως που περνά, σε συνδυασμό με τον θάνατο του Κ.Ατακτίδη δημιουργεί ένα ‘’κενό’’, το οποίο αναλαμβάνουν να καλύψουν άνθρωποι με μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο της Σπηλαιολογίας-Σπηλαιοεξερεύνησης  μετέχοντας σε σεμινάρια που διοργανώνονται στην Καβάλα από τον "Χείρωνα" Θεσσαλίας και τον "Πρωτέα" Θεσ/νίκης.
Η νέα αυτή Σπηλαιολογική Ομάδα Καβάλας, έχοντας ως σκοπό και στόχο την ανακάλυψη, εξερεύνηση, χαρτογράφηση, φωτογράφηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του "υπόγειου πλούτου" της ευρύτερης περιοχής, αποφάσισε το 2017 να ενώσει τις δυνάμεις της με το Σ.Χ.Ο.Καβάλας.
Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας! Μείνετε συντονισμένοι! Η εξερεύνηση συνεχίζεται…