Colaz

Colaz

Μενού

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΟΛΥΜΠΟΣ - ΜΥΤΙΚΑΣ -ΚΑΚΟΣΚΑΛΑ-ΣΧΟΛΙΟ

ΑΝΑΒΑΣΗ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΜΥΤΙΚΑΣ

Ιούλιος στην Ελλάδα! Θερινή ραστώνη ή ευκαιρία για κάτι διαφορετικό; 
Για τα μέλη του Σ.Χ.Ο Καβάλας  και της Σπηλαιολογικής Ομάδας  Σ.Χ.Ο Καβάλας, το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου 2017 , αποτέλεσε την ευκαιρία για ανάβαση στο βουνό των Θεών , τον Όλυμπο. 
Για την ανάβαση προτιμήθηκε η διαδρομή από το ¨Γομαροστάλι¨ . Φτάνοντας στο ¨οροπέδιο των Μουσών¨ η ομάδα κατέλυσε στο καταφύγιο ¨ Γιώσος Αποστολίδης¨ . Στη συνέχεια, ορισμένα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν ανάβαση στο ¨Στεφάνι¨ ενώ τα υπόλοιπα , με σύμμαχό τους τον εξαιρετικό καιρό, προτίμησαν να απολαύσουν τη θέα από τον ¨Προφήτη Ηλία¨ αλλά και την εξερεύνηση ενός μικρού σπηλαίου βάθους 15m περίπου, βόρεια του καταφυγίου του ΣΕΟ. Το κλείσιμο της πρώτης ημέρας έγινε με αστροπαρατήρηση, οινοποσία αλλά και με τον προγραμματισμό των δράσεων της επόμενης. 
Η επόμενη ημέρα ξεκίνησε με ανάβαση στον ¨Μύτικα¨ από το ¨λούκι¨ , διάσχιση της ¨Κακόσκαλας¨ και ανάβαση στο ¨Σκολιό¨ . Στη συνέχεια η ομάδα ανέβηκε στον ¨Άγιο Αντώνιο¨ και αφού κατευθύνθηκε προς τον ¨Καλόγερο¨ επέστρεψε στα ¨Πριόνια¨ μέσω της ¨ράχης Μελιτζάνι¨.











Καταφύγιο ΄΄Γιώσος Αποστολίδης ΄
Το ΄΄ Στεφάνι΄΄

 

Η ανάβαση από το ΄΄ λούκι ΄΄





Στην κορυφή του Ολύμπου- ο Μύτικας

Η κατάβαση από την ΄΄ Κακόσκαλα ΄΄







Κορυφή ΄΄ Σχολιό ΄΄ και στο βάθος ο Μύτικας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου