Colaz

Colaz

Μενού

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

΄΄ ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΄΄ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

΄΄ ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟ  ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΄΄ - ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΣΕΡΡΩΝ


    Η περιοχή της Αλιστράτης θα μπορούσε να αποτελεί το « θέατρο των ονείρων » των Σπηλαιολόγων, αλλά και κάθε λογής φυσιολατρών, αφού πέρα από το γνωστό επισκέψιμο για το ευρύ κοινό σπήλαιο, συνυπάρχουν στην περιοχή σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση βραχοσκεπές και σπηλαιώματα, δύο τουλάχιστον σπηλαιοβάραθρα (του « Περιστεριώνα» και του « Λατομείου »), μικρά και μεγαλύτερα καταστόλιστα σπήλαια, και φυσικά το πανέμορφο φαράγγι του Αγγίτη! 
    Το σπηλαιοβάραθρο ΄΄ Λατομείου Αλιστράτης ΄΄ αναπτύσσεται κατά μήκος μιας ιδιαίτερα στενής διάκλασης των ασβεστολιθικών πετρωμάτων της περιοχής. Το συνολικό βάθος ξεπερνά τα 80m. Λόγω της μορφολογίας του δεν παρουσιάζει κάποιον ιδιαίτερο σπηλαιοδιάκοσμο πέρα από σχηματισμούς ΄΄ κοραλλιών ΄΄.


Υ.Γ.1: Οι ονομασίες που χρησιμοποιούμε για τα σπήλαια της ευρύτερης περιοχής της Αλιστράτης, είναι αυτές που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Υ.Γ. 2: Η ευρύτερη περιοχή κατά μήκος του φαραγγιού του Αγγίτη Ποταμού εντυπωσιάζει με την παρουσία πλήθους βραχοσκεπών και σπηλαιομάτων, αλλά και βραχογραφιών. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου